Hoe plaats je een brievenbus cortenstaal ?

Een brievenbus cortenstaal plaatsen hangt af van het ontwerp van de brievenbus. Om deze vraag te beantwoorden is het handig om eerst te weten wat cortenstaal is. Cortenstaal is gelegerd staal dat corrosiebestendige eigenschappen heeft van andere stalen zoals koper, chroom en nikkel. Deze legering is een dichte barrièrelaag van aan elkaar klevende sulfaten en fosfaten, waardoor het staal wordt beschermd tegen verdere corrosie.

Wanneer staal aan het weer wordt bloot gesteld kunnen er verschillende dingen gebeuren. De kleuren kunnen bijvoorbeeld veranderen en het kan nieuwe beelden maken.

Dankzij een roest achtige oxidatielaag wordt het staal verder beschermt tegen roesten. De uiteindelijke kleur wordt bepaald door de temperatuur, de vochtigheidsgraad en de positie waarin het product staat. Verticaal of horizontaal.

Het plaatsen van een cortenstale brievenbus hangt dus af van het ontwerp. Er zijn een paar punten die je in gedachten moet houden en rekening mee moet houden.

Het is belangrijk dat je een vlakke en stevige ondergrond hebt. Als dit niet zorgvuldig gedaan kan worden, dan kunnen er spanningen ontstaan die schade aan het product kunnen opleveren.

Het is belangrijk gaten te boren op de positie van de sleufgaten op de voetplaat. Ook is het belangrijk om de brievenbus te verankeren met een zware tegel of stuk beton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *