10 redenen waarom Phlomis in je tuin past!

Een paar jaar geleden zag ik bij iemand in de tuin voor het eerst Phlomis Russeliana staan, ook wel brandkruid genoemd. Hoewel geel absoluut niet mijn favoriet is (meestal paars en blauw), was ik toch meteen verkocht! Het is een bijzonder mooie, sterke plant waar je lang plezier van hebt. Die bovendien ook nog eens goed tegen de hitte kan. Handig in deze alsmaar warmer wordende tijden én vooral ook weer eens wat anders dan de afgezaagde witte hortensia’s in je tuin!

Weer eens wat anders!
Brandkruid of de etagebloem (Phlomis) bloeit in mei – juni in etages. Er zijn geel en roze bloeiende soorten. Ze staan graag in de volle zon en kunnen goed tegen een droge grond. Een ideale plant dus voor ons steeds warmer wordende klimaat. De Phlomis is verder een goede bodembedekker is waar geen onkruid door heen komt! Alleen maar voordelen dus:

Bijzondere gele bloemen
Aparte vorm
Stevige stengels
Blijvend groen blad in de winter
Geschikt voor droge grond
Goed bestand tegen hitte
Vult makkelijk je border op
Bijen zijn er dol op
Mooie silhouet in winter
Weer eens wat anders!
Na de bloei verdwijnt de gele kleur en staan de dan uitgebloeide groene bollen ook nog steeds stevig op hun steel. Tot ver in de winter laat ik de uitgebloeide stengels dan ook staan. Dat geeft ook met sneeuw een heel mooi beeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *